Wednesday, December 28, 2011

marhaban bikum

entry ini hanya pengumuman merujuk kepada entry saya ahlan wasahlan wamarhaban bikum
makanan dekat kedai ni dah improved..nasi dia moist sgt setanding la dengan Saba..ayam/kambing dibungkus dalam foil mengekalkan lagi rasanya..cuma yg fail sikit sambal tomato dia n yogurt tu..kala Sab* dia gune pure plain yogurt..

macamanpun Saba still no 1 in my heart..maybe sebab xmerasa lagi kedai2 arab yg best..pernah makan dekat al-zahraa, nilai..owner dia arab as well as cook dia sume arab..lamb khabsa dia so so la kering aje..chiken shawarma dia sedap tp x sesedap Saba punye..tp sy suke jugakla..

makan di Sahar* tent kat alamanda saya rase out sket..tp tak tahulah sebab mungkin sebab asal masakan tu dari daerah lain sikit..khabsah dia rase mcm beriani kita kenuri kawen..tp saya makan roti ape xigt name dia superb rase dia..ade olives sehingga menjilat jarilah..

ade satu kedai arab di nilai, name xigt..owner malay..yang tu fail..malas nak mengulas la rasenye..korang try la seniri..

Labels:

2 Comments:

At December 30, 2011 at 3:50 PM , Blogger Au and Target said...

Hi! Dropped by to wish you and your family a healthy, happy, fun and successful New Year!

 
At January 3, 2012 at 8:56 PM , Blogger hazila said...

Salam Ziarah,
Pasal serbuk agar agar tu, biasanya saya beli di kedai bakeri. Selalunya ada 3, serbuk agar agar, serbuk jelly dan serbuk gelatin bergantung pada resepi yg kita nak buat. Kalau di pasaraya mungkin ada brand NONA kot.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home