Monday, January 3, 2011

03012011


pejabat sunyi semalam.parking lengang.ramai yang mengambil cuti.rata-rata dengan alasan anak masuk darjah satu.ada juga yang terpaksa mengambil cuti gara-gara urusan pembelian buku tulis dan buku latihan hanya dibuka sebaik sahaja sekolah dibuka.jalan raya juga mulai sesak kerana ramai ibubapa yang keluar awal untuk menghantar anak-anak ke sekolah.ramai juga yang terpaksa keluar awal setengah jam lebih awal daripada hari-hari sebelumnya bagi mengelakkan dari terkandas dalam kesesakan.

adeh letih la..pas ni bleh try lg..cane?ade gaye seorang penulis tak.hihi..sbnarnye insprired from mak sedare hubby punye blog..narrate habis..mmg gaye penulisan seorang penulis..sy mmg tabik spring kat blog dia..wlaupun camtu, bace nye sonot xboring..saye punye..huruf besar n senggang selepas fullstop xde..mesti fail juga..cane lah agaknye if kene buat esei bm tetibe kan..haru biru jdnye..

k sambung balik..paper hari ni n brite mlm td sume siarkan aksi2 bebudak masuk darjah 1..ade yg nanish..ade yg happy..ade yg speaking habis..teringat mase sy masuk drjah 1..21 tahun dahulu..masuk lmbt sikit tp xigt kenape..duk meja blakang sikitla..tp blakang2 pun xdela blakang sgt sb ade 12 org je dlm kelas tu..sy dpt duk meja sblah mamat ni..merangkap best mate n table mate la..dl kalo kami jln bdua siap letak lengn atas bahu tu (tp gaye budak darjah 1 la bukan gaye kasih kekasih tu..bygkan ea)..namenye muhammad al-amin..sedap name dia..dia ni faymes jgk sb dkt skolah sy bapak dia sorg je yg ade teksi..org panggil pak mat teksi..teksi dia plate BAS nombor xingt..akak dia pulak satu kelas ngn abang sy, aka kelas sebelah kami (darjah 4)..amin ni boleh dikira ramah la utk bdk drjh 1..FYI dia ni kampung sebelah so xsatu tadika ngn sy, so 1st time jmpe la dat day..ape yg sy xleh lupe smpai skang..my 1st drawing pd 1st day skolah haha..beselah cikgu sibuk ngn timetable la hape..dbaginye ketas n dsuruh melukis..ngn poyonye sy tiru member seblah..lipat n garis so dptla lukis 2 lukisan nnti..mamat sblh ni duk main hape ntah geleng2 kepale byk2 kali sambil buat bunyi..dgn x semena2 kuarla cecair hijau from hdgnye..melayang n menempel trus kat ketas sy..mmg euwww tp tulah lukisan sy utk hrtu..sekian..

sudahla citer sy..sbnrnye nk citer juga ttg anak sy..smlm 1st day dia dkt nursery baru..sy dh usha nursery tu kire2 2 mggu la..ok la so far..pg tu hntr dia ceria je..xde nangis pun..tghr tu sy n hubby g buat spot check..oklah dia gumbira je..bebudak lain sume tgh tdo dia sorang je blom tune lg ngn jadual tdo taska tu..hubby memule xmo pegi sb takut sedih nnti tgk ank duk situ..tp bile dia tgk keadaan nursery tu n ank happy je..dia pun lega la..taaaapi de satu prob pulak..2 hr ni dia energetic giler memalam..agknye siang dia puas tdo..jenuh gak sy melayan sampai kul 11 br nk tdo..xpelah yg penting ank sy dpt mbesar ngn ceria..insyaAllah..


Labels: ,

2 Comments:

At January 5, 2011 at 8:20 PM , Blogger mamamuaz said...

chantiquenyer nursery baru dik rania..;)

 
At January 6, 2011 at 3:41 AM , Blogger fatimatuzzahra said...

mamamuaz tu pic yg sy google ajer..nursery rania lbh kureng cenggitula ropenye..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home